Grunnmur i Bergen. Vi støyper flotte grunnmurer, ringmurer og støttemurer

Trenger du en grunnmur i Bergen? Da er du kommet til riktig sted. Vi i BRV Mur og Flis AS utfører diverse betongarbeid som grunnmurer, ringmurer og støttemurer.

Betong som helles i forskaling, støype grunnmur, støype støttemur, støype ringmur, grunnmur Bergen

En grunnmur er selve fundamentet som videre bygg bygges på. Derfor er det svært viktig at grunnmuren er konstruert skikkelig. Det er potensielt mange metoder å spare penger når man skal bygge. Men å forsøke og spare penger på grunnmur, ringmur eller en støttemur kan potensielt få katastrofale følger.

Dersom en grunnmur ikke er grundig konstruert så kan i verste fall hele bygget måtte løftes opp, eller rives. Derfor er det viktig å gå forsiktig, metodisk og grundig til verks når man skal konstruere en grunnmur. Som et ledende mur, betong og flisleggerfirma i Bergen så er vi de riktige personene for å påta seg den viktige jobben det er å støype grunnmur.

Lokalt betongfirma med god lokalkjennskap

Selv om BRV Mur og Flis AS ble grunnlagt tidlig i 2019 så har våre ansatte og firmaet generelt med seg den faglige tyngden og tradisjonen som Reidar Vallestad la til rette for da han grunnla moderselskapet vårt i 1971. Siden da har vi i Byggmester Reidar Vallestad AS og BRV Mur og Flis AS tatt til oss uvurderlige kunnskaper og kompetanse knyttet til konstruksjon av grunnmur, flis, mur og betongarbeid tilrettelagt for de lokale forholdene.

Som et lokalt selskap med nedarvede tradisjoner som strekker seg 49 år tilbake i tid, så mener vi at det er få aktører som har den samme faglige tyngden og lokalkunnskapen. Kunnskapen vår knyttet til konstruksjon av grunnmurer, ringmurer og støttemurer, og bygging i Bergen og omegn har gitt oss en helt spesiell kunnskap knyttet til de lokale forholdene.

Skal man støype ringmur, betongsåle eller grunnmur i Bergen er det ekstremt viktig å ta høyde for de lokale forholdene. Få steder i Norge opplever mengden regn, vind og generelt dårlig vær som oss her i Bergen og på vestlandet. Gjennom vår medfartstid i Bergen og Midthordland har vi lært oss akkurat hvilke byggmessige krav som må imøtekommes for å kunne bygge sterke konstruksjoner og grunnmurer som holder seg i all slags vær og vind.

Grunnmur for all slags terreng

Bergen og omegn er ikke akkurat kjent for flatt terreng. Derfor kreves det forskjellige grunnmurer, grunnarbeid og støypeteknikker for å kunne legge fundamentet for solide byggverk i ulendt terreng.

Vi tar såklart høyde for de lokale forholdene. Vi kan legge en grunn grunnmur dersom du er heldig med tomten din og grunnen er solid. Men dersom du har litt mer vanskelig jord og terrenget er ulendt så må det som oftes graves dypere ned. Dersom terrenget er ulendt må det eventuelt utføres sprengningsarbeid før grunnmuren kan bygges.

Vi tror på en tett og åpen dialog med våre kunder. Dine ønsker og behov er vår topp prioritet. Dersom du ønsker å realisere et spesielt prosjekt som kanskje er litt mer avansert, så skal vi komme med et godt og gratis prisoverslag så du ikke møter på noen uforutsette og uhyggelige overraskelser.

Gjennom vårt tette samarbeid med moderselskapet Byggmester Reidar Vallestad AS har vi tilgang til prosjektledere, tegnere, dyktige tømrere og byggmestere. Dette gjør at vi i tillegg til å støype grunnmurer, også kan påta oss rollen som prosjektleder. Dette gjør at du vil spare tid og krefter.

Med oss som prosjektleder vil du slippe å påta deg den slitsomme rollen som organisator og ansvarlig. Som en prosjektleder vil du måtte gå i møter, regne ut kostnader og være ansvarlig overfor offentlig byråkrati og underleverandører. Med 49 år i bransjen og med dyktige prosjektledere kan vi påta oss denne rollen og spare deg for tid, krefter og potensielt penger.

I tillegg til å drive rent betongarbeid, så kan våre prosjektledere finne dyktige maskinførere, sprengningsarbeidere og betongleverandører til konkurransedyktige priser. Våre dyktige medarbeidere støyper også betongsåler i Bergen og omegn i tillegg til ringmurer og støttemurer.

En solid grunnmur krever solid grunnarbeid

Hadde det kun vært så lett at man kan sette opp en forskaling (ramme rundt betong) og helle litt betong oppi forskalingen for så å vente et par dager og dermed oppnå en perfekt grunnmur så kunne nesten hvem som helst bygget sin egen grunnmur. Dessverre er det mye grunnarbeid som må på plass.

Støype grunnmur, ringmur, støttemur i Bergen og omegn

Typen grunnmur og hvordan den bør støypes og settes opp avhenger av mange faktorer. Noen av faktorene er hvor utsatt konstruksjonen er for telehiv og hvorvidt det er grunnfjell under. En annen faktor er hvor solid jorden er og hvor utsatt den fremtidige grunnmuren vil være for nedbør og fuktighet.

Dersom det er ønskelig å oppholde seg i kjelleren må grunnmuren som oftes lages ganske dypt under bakken og isoleres grundig. Men som dyktige betongarbeidere, er dette oppgaver som vi såklart kan utføre.

I tillegg til å støype flotte grunnmurer så går vi grundig til verks når grunnarbeidet skal gjøres. Derfor utfører vi en grundig drenering. En god drenering er svært viktig for å sikre grunnmuren mot innsig av vann. Dersom dreneringen ikke er gjort grundig for seg kan man risikere at grunnmuren blir ofte fuktig, noe som kan resultere i mugg og en svakere strukturell integritet. Med en svak og ødelagt grunnmur så kan potensielt hele bygget over være i fare.

Rehabilitering av eldre grunnmurer og betongarbeid

Bor du i en bolig som var konstruert på slutten av syttitallet kan det være viktig å få sjekket grunnmuren. Aftenposten skrev for noen år siden om problematikken knyttet til eldre grunnmurer som ble bygget med lecablokker. Grunnet feil hos en underleverandør til Leca på 70-tallet har flere i dag grunnmurer som står i fare for å smuldre opp etter mange år med fuktighet.

Dersom dette kan omfatte deg så kan vi hjelpe deg med å sjekke den strukturelle integriteten til din grunnmur.

Les også om våre dyktige murere

Dersom du lurer på noe angående våre tjenester eller ønsker et uforpliktende og gratis prisoverslag så kan du kontakte oss på vår kontaktside. Vi er sikre på at vi kan hjelpe deg med å realisere ditt drømmeprosjekt. Mvh oss i BRV Mur og Flis AS.